Wij zien organisaties als een levend organismes. Een deel hiervan is tastbaar en meetbaar in de vorm van processen, productiesystemen, marketingplannen, enzovoorts. Er is ook een deel onzichtbaar: normen en waarden, de cultuur, traditie, machtspolitiek, drijfveren van leiders en de ziel van de organisatie. Juist die factoren die u wellicht niet direct ziet kunnen regelmatig de oorzaak zijn van knelpunten.

Veel organisaties besteden vooral aandacht aan het zichtbare deel: plan – do – check – act. Dit is tastbaar en meetbaar. Een wetenschappelijk aanpak, maar wel een onvolledige aanpak. Er wordt namelijk geen aandacht besteed aan de onzichtbare lagen in een organisatie. De organisatie wordt bestuurd als een machine, terwijl juiste de onzichtbare lagen een grote invloed hebben op de uiteindelijke resultaten.

Wanneer u duurzame succesvolle resultaten wilt behalen, dan moet u uw organisatie als een levend organisme benaderen: sense- reflect – inspirate – act Onze diensten houden altijd rekening met zowel de zichtbare als de onzichtbare aspecten van uw organisatie. We helpen u om de onzichtbare en de zichtbare delen op elkaar af te stemmen, waardoor uw organisatie optimale groeikracht krijgt.

Geef een reactie

een − een =