Leiderschaps­coaching

The face is the mirror of the mind,
and eyes without speaking
confess the secrets of the heart

(St. Jerome)

Je weet wat echt belangrijk voor jou is. Je hebt een betekenisvolle en inspirerende visie. Dit zet je om in concrete acties en waardevolle samenwerkingen. Je accepteert het verleden en laat je hier niet door leiden. Authentiek leiderschap laat je zien via zichtbaar gedrag en communicatie.

Wanneer is leiderschapscoaching iets voor jou?

Zingevend werken, van waardevolle betekenis zijn

Je wil meer zingeving in je werk. Luisteren naar je hart en de harten van de anderen, weet je weten wat de  kernwaarden zijn. Door talenten tot bloei laten te laten komen, ben je van waardevolle betekenis zijn voor jezelf en anderen.

Invloed met impact via authentiek leiderschap

Hoe authentieker je bent in je woorden en acties, des te meer impact je hebt op anderen. Je inspireert en motiveert. Je toont begrip, compassie en stelt grenzen. Jouw visie en organisatietalent zet mensen van nature in beweging.

Rust en balans op het werk en in je leven

Gezond evenwicht tussen privé, werk en jezelf. Vanuit innerlijke balans blijf op de juiste koers in de hectiek van deze tijd. Lastige situaties uit het verleden of zorgen over de toekomst zijn niet relevant voor je. Je staat stevig in het hier en nu.

Professioneel communiceren en samenwerken

Je luistert met een open mind en hart, zodat je de ander begrijpt. En weet wat voor de ander echt belangrijk is. Jouw stijl van communiceren en samenwerken is menselijk en zakelijk. Je helpt ze een betere versie van zichzelf te worden.

Voorbeelden van vragen bij leiderschapscoaching

Te afwachtend

Ben ik als interimmer te afwachtend? Laat ik te veel dingen op zijn beloop? Heb ik te veel zorg voor anderen? Hou ik te veel rekening houden met anderen?

Dienend leiderschap tonen, dat hoort bij een agile organisatie

Als leidinggevende wil ik dienend leiderschap tonen, dat hoort bij een agile organisatie, zodat ik mag vertrouwen op de richting waar we naar toe gaan volgens de leidende principes hoe we werken en binnen de kaders die ik aangeef

Passie en authenticiteit

Ik wil graag meer authenticiteit in mijn werk als leidinggevende uitstralen. Ik wil meer passie in mijn leven en werk

High performance management team

Als leidinggevende wil ik dat de posities en verantwoordelijkheden van mijn team helder zijn. Zodat er vanuit rol/positie samengewerkt wordt om doelen te realiseren. Waardoor er meer en meer een high performance management team ontstaat

Meer zingeving

Ik werk hard en doe belangrijk werk voor mijn organisatie. Alleen ik wil ook meer zingeving en echt van betekenis zijn in mijn werk

Persoonlijke transformatie naar agile leidinggeven

We zitten midden in een transformatie naar een agile organisatie, ik wil graag regelmatig met je praten over zaken waar ik tegen aan loopt

Authentiek leiderschap

Ik heb sinds kort een nieuwe managementfunctie en ik wil dat ik mijn authentiek leiderschap tot uiting komt

Klantgerichter en meer ondernemerschap

We willen klantgerichter werken en verwachten meer ondernemerschap bij onze mensen. Bovendien moet de interne samenwerking verbeterd worden. Kun je dit traject voor ons begeleiden?

ZZP-er en/of opa zijn

Sinds kort ben ik met prepensioen, maar wat nu? Hoe ga ik mijn nieuwe leven invullen als opa of/én zzp-er?

Burn-out (voorkomen)

Ik zit tegen een burn-out aan, trek te veel dingen naar me toe. Ik wil graag leren hoe ik meer voor mezelf op kan komen, trouw blijf aan mezelf

Aansturen van medewerkers

Hoe krijg je medewerkers mee met de visie en strategie van het bedrijf. Voor mij als teammanager is de richting en bedrijfsstrategie helder. Hoe kan ik mijn medewerkers op een inspirerende manier overtuigen zodat zij zelf ook gemotiveerd om deze richting op te gaan.

Niet weer onderuit gaan

Ik ben als directeur aangesteld van een bedrijfstak. Ik merk dat er enorm aan mij getrokken wordt. De functie vraagt heel veel van mij en ik wil niet weer onderuit gaan. Van binnen heb ik een diep onruhe gevoel, daar moet ik wat mee

Natuurlijk leiderschap

Ik zit nu al een paar jaar in het directieteam. Het is voor mij nu tijd om een volgende stap te maken: zelf CEO worden. Daarom wil ik met hulp van een coach werken aan mijn natuurlijk leiderschap

Stoppen en hoe verder

Ik ga binnenkort stoppen met mijn bedrijf. Wat ga ik daarna doen, wanneer ik de deuren heb gesloten?

Nieuwe tactisch managementfunctie

Ik zit net in een nieuwe tactisch managementfunctie, hoe pak ik dat aan zonder overweldigd te worden door de druk die deze verantwoordelijkheid met me meebrengt

Wie ben ik? Wat wil ik?

Ik ben consultant en wil graag gecoacht worden rondom de vragen: ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat wil ik?’

Conflict met leidinggevende

Mijn leidinggevend en ik begrijpen elkaar niet. Dat leidt regelmatig tot vervelende conflicten. Het beïnvloedt mij enorm in mijn werk en werkplezier

Afbouwfase

Ik zit in de afbouwfase van mijn bedrijf. Wat betekent dat voor mij? Voor nu en voor daarna?

Stapje hoger

Ik ben nu een tijdje operationeel manager en wil een volgende stap maken naar het tactische/strategische niveau. Nu kom ik nog een aantal belemmeringen van mij tegen. Kun je mij hierbij coachen?

Wat wil IK neerzetten?

Ik ben stafdirecteur, maar is dit het nu? Hoe kan ik meer betekenis geven in mijn werk? Nu gaat het nergens iets over. De banen komen steeds op me af, maar wat wil IK neerzetten?

Nieuw leiderschap

Ik zit nog niet zo lang op deze management functie. Ik maak snel promotie, maar kan ik het allemaal wel. Van een aantal mensen waar ik nu leiding aan geef, moet ik binnenkort afscheid nemen. Bovendien heb ik zeer weinig vakinhoudelijk kennis van die afdeling waar ik nu leiding aan geef. Hoe vind of behoud ik mijn leiderschap?

Resultaatverantwoordelijkheid en focussen

Ik wil graag beter worden in het leggen van de focus op een beperkt aantal taken, zodat mijn resultaatverantwoordelijkheid beter wordt. Kun je mij coachen op gebied van persoonlijk leiderschap?

Leiderschap en nieuwe kernwaarden

Door andere verwachtingen vanuit de maatschappij gaat onze organisatie vanuit andere kernwaarden werken. Hoe pakt ik vanuit mijn leiderschapsrol dit aan. Ik wil groeien naar een nieuw rolmodel dat past bij deze kernwaarden. Daarnaast wil ik mijn medewerkers zo aansturen dat zij in al hun handelen de nieuwe kernwaarden uitstralen naar onze klanten.

Leiderschap en lastig team

Ik heb sinds kort deze managementfunctie en heb te maken met een team dat erg lastig is aan te sturen. Hoe neem ik leiderschapspositie in?

Lerende organisatie

We zitten als overheidsorganisatie in turbulente tijden. Er verandert veel buiten ons en we hebben een uitdagende taakstelling. Ik heb een team samengesteld die middels concrete opdrachten hierop probeert te anticiperen. Het is nu nog geen team met een gemeenschappelijk toekomstfocus. Kun je ons leren/begeleiden dat dit team gaat werken vanuit de 5 pijlers van de lerende organisatie van Peter Senge: (persoonlijk meesterschap, shared vision, mentale beelden, teamleren en systemisch waarnemen/handelen?

Life is like riding a bicycle
To keep your balance you must keep moving

(Albert Einstein)

Wat kun je verwachten bij leiderschapscoaching?

Johan de Kleine en authentiek leiderschap

Betekenisvol leven en leiderschap tonen vanuit passie

Je hebt meer leiderschap in je, dan wat je tot nu toe hebt laten zien. Je leert hoe je dit verborgen talent in de praktijk brengt. Aan de andere kant wordt helder waarmee je moet stoppen, omdat het niet bijdraagt aan je welzijn, geluk en groei. Door je meer te verbinden met Jezelf, jouw authentiek leiderschap, word je bewust van: wie je 'echt' bent en wat belangrijk voor je is. Hiermee ben je veel beter in staat betekenisvol te leven en leiderschap te tonen vanuit passie.

Anders omgaan met  onderstromen

Onderstromen op je werk, in de privésfeer en in jezelf ga je onderzoeken. Beseffen waar je tegen vecht, wat je uitput of waar je voor wegloopt. Het is een illusie dat je als leider de onderstromen kunt overwinnen. Leren hoe je hiermee kunt stoppen, waardoor je ruimte maakt voor onderstromen die je als leider ondersteunen en energie geven. Waardoor je  in de 'flow' van het leven komt. Leiderschap vanuit innerlijke rust, visie en (levens)energie. Je bent nu in staat om (waarden)voller te leven en leiding te geven.

Cultuur coaching grip op de onderstromen

Vaardigheden leren en jezelf coachen

In de coaching ontwikkel je praktische oplossingen die je in je dagelijkse leven en werk direct kunt toepassen. Je ontwikkelt nieuw of ander gedrag, wat je eerst ervaringsgericht met je coach oefent, voordat je het in de praktijk bent. Ook leer je vaardigheden om te voorkomen dat je terugvalt in oud gedrag.  Tot slot, leer je vaardigheden om steeds beter te worden en te blijven groeien. Je bent je eigen coach geworden.

Johan de Kleine

Personal & leadership coach

Johan de Kleine

Hoe hebben mensen de coaching van Johan ervaren?

When we are no longer able to change a situation,
we are challenged to change ourselves

(Viktor E. Frankl)