Teambuilding versterkt de teamspirit. Bovendien geef je de motivatie van de teamleden weer een extra boost. Uit ervaring blijkt dat teams die op deze wijze elkaar beter leren kennen, beter samenwerken vanuit vertrouwen en met meer werkplezier.

Waar kan teambuilding of een teamtraining je bij helpen?

Nieuw team

Voor teams die net starten of een grote teamwisseling hebben gehad

Werken aan vertrouwen

Je wil elkaar beter leren kennen en werken aan onderling vertrouwen

Opnieuw opladen

Je zit in een stressvolle tijd. Je wil er even uit, even weer opladen

Er tussenuit

Je wil met je team er even tussenuit. Een dag(deel) die leuk en leerzaam is

Wat kan het je opleveren?

 • Versterken van onderling vertrouwen
 • Verbeteren van onderlinge communicatie
 • Betere samenwerking. Ook in stressvolle omstandigheden
 • Hernieuwde energie, werkplezier en teamspirit
 • Elkaar aanspreken, aanmoedigen, waarderen en fouten durven maken
 • Een heerlijke dag met elkaar even weg van het werk

Teambuilding/teamtraining: welke mogelijkheden zijn er?

Teamtraining

talking circle: echte luisteren wat er speelt
dialoog

Wil je dat deze dag vooral de focus ligt op het stevig neerzetten van je team. Of wil je dat je met je team een volgende stap maakt in teamperformance. Deze teambuilding is in-house en duurt een halve dag. Stap voor stap worden wordt een fundament gemaakt voor een high performance team. Gewerkt wordt aan onderling vertrouwen, communiceren en samenwerken, besluiten nemen, commitment opbouwen, terugkoppeling geven en resultaten boeken.

Was je van al plan om met je team ‘de hei’ op te gaan. Omdat je samen de  richting voor de toekomst wil bepalen, dan past deze vorm van teambuilding daar goed bij. Ook wanneer je net gestart bent als team.

Organisatie opstellingen

Opstellingen in de natuur
opstelling

Opstellingen is een vorm van teambuilding waarmee je op een bijzondere manier naar thema’s rondom je team gaat kijken. Hierbij kun je denken aan:

 • Hoe komt het dat het zo lastig is om onze team boodschap goed over de bühne te brengen?
 • We willen graag meer innoveren, maar dat lukt maar niet?
 • Waarom is er zoveel stress en ziekteverzuim in ons team?
 • Wat is er nodig om beter samen te werken?
 • Het management ziet ons niet of neemt ons niet serieus.
 • Hoe houden we ons succes vast.

Je kan ervoor kiezen om deze teambuilding in een geschikte ruimte in je eigen organisatie te doen. Voor een thema heb je vaak al aan 2 uur genoeg.
Maar je kunt ook een (halve) dag op een externe locatie deze vorm van teambuilding houden. In dat geval heb je vaak de tijd om veel uitgebreider met thema’s aan het werk te gaan.

Na afloop ga je sowieso met een bak aan leerzame en bruikbare inzichten, ervaringen en voornemens terug naar huis.

Outdoor teambuilding

teambuilding outdoor
teambuilding het onmogelijke mogelijk maken

Met je team krijg je in een dagdeel allerlei outdoor opdrachten die passen bij jouw team(vraag). Hierin wordt op een leuke manier duidelijk hoe teamleden met elkaar samenwerken en communiceren. Ook worden kwaliteiten en valkuilen van het team zichtbaar. Op een leuke manier ga je aan de gang met verbetering van teamsamenwerking. Wat je later in de dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Kortom outdoor teambuilding gaat over samenwerking, leiderschap, feedback geven, aanmoedigen en communiceren. Teamleden leren zichzelf en de anderen beter kennen.

Wanner je met je team de hei op gaat om richting aan de toekomst te geven, kijk dan naar onze heisessies. Een halve dag outdoor  teambuilding past hier prima in.

Spiral Dynamics teamwaarden en -drijfveren

Spiral Dynamics Opstellingen
waardenprofiel valuematch

Vooraf vult iedereen een online vragenlijst in. Tijdens deze workshop leer je eerst, via een multi-mediale ervaring, hoe Spiral Dynamics als waarden- en cultuursysteem werkt. En hoe je dat kunt toepassen voor jezelf en je team.

Daarna ga je samen aan de slag met de resultaten van de ingevulde vragenlijsten. Bijvoorbeeld wat zijn jouw waarden / drijfveren. En hoe veranderen die wanneer je onder stress komt te staan.

Als team ga je met elkaar in gesprek. Voor velen zijn dit ‘Aha’ gesprekken. “Nu snap ik waarom het zo lastig is om met je samen te werken.” Samen ontdek je, hoe dat oplost. Je gaat elkaar beter begrijpen. Anders met elkaar communiceren.  En daardoor beter samenwerken.

Tenslotte ga je enkele leuke en interactieve opdrachten doen met praktijkcases op je werk. Hiermee wordt duidelijk hoe de dynamiek van waarden / drijfveren positieve en negatieve invloed heeft op bijvoorbeeld bepaalde overleggen, projecten of samenwerkingsverbanden.

Improvisatie theater teambuilding

theater
teambuilding teamtraining

Theater is een  inspirerende ervaringsgerichte teambuildingsvorm. Omdat het vooral leuk is en iedereen kan meedoen.  Bovendien is het ook leerzaam. Omdat je op een interactieve manier aan de gang gaat met communiceren en samenwerken.

Vaak kiezen teams ervoor om improvisatie theater te koppelen een bepaalde thema’s die spelen bij de teams. Maar het is ook mogelijk om gewoon lekker free style bezig te zijn door lekker te improviseren met alledaagse situaties.

In ieder geval ga je een kant van elkaar zien, die je nog niet eerder had gezien. En ga je met veel leerzame en bruikbare ervaringen  op gebied van samenwerken terug naar je werk.

Teambuilding op het water

Zeilen als metafoor voor teamcoaching
zeilen koers houden

Met zijn allen een dag teambuilden op een zeilboot. Omdat heb je een team nodig hebt om een zeilschip te laten zeilen. Kun je nog niet zeilen? Dat is alleen maar prima, want er is een ervaren instructeur aan boord die je dat kan leren.

Ten tweede vormt zeilen een prachtige metafoor voor het bereiken van je missie. Een zeilboot heeft een bestemming. Stromingen en wind vormen zowel kansen als bedreigingen. Samen bepaal je een strategie. Er zijn verschillende rollen op een boot. Communiceren, afstemmen, elkaar feedback geven en stimuleren zijn dus allemaal nodig. Ondertussen is het heerlijk genieten op het water. En vier je samen als de eindbestemming is bereikt.

Tenslotte is er op de boot voldoende tijd voor goede gesprekken. Zo leer je elkaar beter kennen. En bouw je verder aan onderling vertrouwen.

Teambuilding in de natuur

Teambuilding: waddeneilanden
talking stick dialogue in nature

Wil je met je team echt de tijd nemen voor elkaar en voor het team. Overweeg dan eens een team natuur retraite. Dit is een meerdaags programma in de natuur. Je kunt verblijven op  prachtige natuurplekken in Nederland, op het Wad of de Waddeneilanden.  Ook zijn er mogelijkheden in Spanje, Slovenië, Marokko en Zuid-Afrika.

Om je een indruk te geven van deze natuurplekken, kijk eens bij IVAL nature retreats om meerdere dagen je even helemaal met je team terug te trekken. Samen een meerdaags teamproces in de pure natuur doorlopen bijvoorbeeld als voorbereiding op een groot verander- of transformatietraject.  De natuur gebruiken als bezinningsplek en inspiratiebron.

Met een meerdaagse natuur retraite  werk je zowel een teambuilding en teamspirit als aan ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Zo

Praktische informatie:

Heb je behoefte aan teambuilding/teamtraining?

 1. Neem dan contact op. We hebben eerst telefonisch contact
 2. Je vertelt wat je behoefte is. Welke teambuilding je aanspreekt, wanneer je dit wil, etc.
 3. Hierna krijg je een offerte van mij.
 4. Zodra je hiermee akkoord gaat, starten we met de voorbereidingen