Teambuilding versterkt de teamspirit. Bovendien geef je de motivatie van de teamleden weer een extra boost. Uit ervaring blijkt dat teams die op deze wijze elkaar beter leren kennen, beter samenwerken vanuit vertrouwen en met meer werkplezier.

Teambuilding/teamtraining: welke mogelijkheden zijn er?

Teamtraining

Wil je dat deze dag vooral de focus ligt op het stevig neerzetten van je team. Of wil je dat je met je team een volgende stap maakt in teamperformance. Deze teambuilding is in-house en duurt een halve dag. Stap voor stap worden wordt een fundament gemaakt voor een high performance team. Gewerkt wordt aan onderling vertrouwen, communiceren en samenwerken, besluiten nemen, commitment opbouwen, feedback geven en resultaten boeken.

Was je van al plan om met je team ‘de hei’ op te gaan. Omdat je samen de  richting voor de toekomst wil bepalen, dan past deze vorm van teambuilding daar heel goed bij. Ook wanneer je net gestart bent als team.

Organisatie opstellingen is een vorm van teambuilding waarmee je op een bijzondere manier naar thema’s rondom je team gaat kijken. Hierbij kun je denken aan:

 • Hoe komt het dat het zo lastig is om onze teamboodschap goed over de buhne te brengen?
 • We willen graag meer innoveren, maar dat lukt maar niet?
 • Waarom is er zoveel stress en ziekteverzuim in ons team?
 • Wat is er nodig om beter samen te werken?
 • Het management ziet ons niet of neemt ons niet serieus.
 • Hoe houden we ons succes vast.

Je kan ervoor kiezen om deze teambuilding in een geschikte ruimte in je eigen organisatie te doen. Voor een thema heb je vaak al aan 2 uur genoeg.
Maar je kunt ook een (halve) dag op een externe locatie deze vorm van teambuilding houden. In dat geval heb je vaak de tijd om veel uitgebreider met thema’s aan het werk te gaan.

Na afloop ga je sowieso met een bak aan leerzame en bruikbare inzichten, ervaringen en voornemens terug naar huis.

Met je team krijg je in een dagdeel een aantal leuke outdoor opdrachten. Hierin wordt op een leuke manier duidelijk hoe teamleden met elkaar samenwerken en communiceren. Ook worden kwaliteiten en valkuilen van het team zichtbaar. Op een leuke manier ga je aan de gang met verbetering van teamsamenwerking. Wat je later in de dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Kortom outdoor teambuilding gaat over samenwerking, leiderschap, feedback geven, aanmoedigen en communiceren. Teamleden leren zichzelf en de anderen beter kennen.

Wanner je met je team de hei op gaat om richting aan de toekomst te geven, kijk dan naar onze heisessies. Een halve dag outdoor  teambuilding past hier prima in. Daarna ga je  een halve dag bezig met de visie, missie en doelen van je team.

Spiral Dynamics workshop

Van tevoren vult iedereen een online vragenlijst in. Tijdens deze workshop leer je eerst, via een multi-mediale ervaring, hoe Spiral Dynamics als waarden- en cultuursysteem werkt. En hoe je dat kunt toepassen voor jezelf en je team.

Daarna ga je samen aan de slag met de resultaten van de ingevulde vragenlijsten. Bijvoorbeeld wat zijn jouw waarden / drijfveren. En hoe veranderen die wanneer je onder stress komt te staan.

Als team ga je met elkaar in gesprek. Voor velen zijn dit ‘Aha’ gesprekken. “Nu snap ik waarom het zo lastig is om met je samen te werken.” Samen ontdek je, hoe dat oplost. Je gaat elkaar beter begrijpen. Anders met elkaar communiceren.  En daardoor beter samenwerken.

Tenslotte ga je een aantal leuke en interactieve opstellingen doen. Aan de hand  van praktijkcases op je werk. Hiermee wordt duidelijk hoe de dynamiek van waarden / drijfveren positieve en negatieve impact heeft op bijvoorbeeld bepaalde overleggen, projecten of samenwerkingsverbanden.

Improvisatie theater teambuilding

Theater is een  zeer inspirerende ervaringsgerichte teambuildingsvorm. Omdat het vooral leuk is en iedereen kan meedoen.  Bovendien is het ook heel leerzaam. Omdat je op een interactieve manier aan de gang gaat met communiceren en samenwerken.

Vaak kiezen teams ervoor om improvisatie theater te koppelen een bepaalde thema’s die spelen bij de teams. Maar het is ook mogelijk om gewoon lekker free style bezig te zijn door lekker te improviseren met alledaagse situaties.

In ieder geval ga je een kant van elkaar zien, die je nog niet eerder had gezien. En ga je wellicht met een bak aan leerzame en bruikbare ervaringen  op gebied van samenwerken en communiceren terug naar je werk.

Teambuilding op het water

Met zijn allen een dag teambuilden op een zeilboot. Omdat heb je een team nodig hebt om een zeilschip te laten zeilen. Kun je nog niet zeilen? Dat is alleen maar prima, want er is een ervaren instructeur aan boord die je dat kan leren.

Ten tweede vormt zeilen een prachtige metafoor voor het bereiken van je missie. Een zeilboot heeft een bestemming. Stromingen en wind vormen zowel kansen als bedreigingen. Samen bepaal je een strategie. Er zijn verschillende rollen op een boot. Communiceren, afstemmen, elkaar feedback geven en stimuleren zijn dus allemaal nodig. Ondertussen is het heerlijk genieten op het water. En vier je samen als de eindbestemming is bereikt.

Ten slotte is er op de boot voldoende tijd voor goede gesprekken. Zo leer je elkaar beter kennen. En bouw je verder aan onderling vertrouwen.

Team nature retreat

Wil je met je team echt de tijd nemen voor elkaar en voor het team. Overweeg dan eens een team nature retreat. Dit is een meerdaags programma in de natuur. Je kunt verblijven opin  prachtige natuurplekken Spanje, Slovenië, Marokko en Zuid-Afrika, Zweden. Maar ook in Nederland, bijvoorbeeld op de Waddenzee of de Waddeneilanden is mogelijk.

Om je een indruk te geven van deze natuurplekken, kijk eens bij IVAL team nature retreats om 3-7 dagen je even helemaal met je team terug te trekken. Samen een U-proces doorlopen bijvoorbeeld als voorbereiding op een groot verander- of transformatietraject.

Ook  meerdaagse strategiedagen met teambuilding. is prachtig te doen op een back-to-nature locatie. Te meer omdat met je team tegelijk een individueel ontwikkeltraject doorloopt. Zodat je qua leiderschap goed bent voorbereid op de nieuwe uitdagingen in de toekomst.

Praktische informatie:

1 of meer van onderstaande punten zijn mogelijk:

 • Voor teams die net starten of een grote teamwisseling hebben gehad
 • Je wil elkaar beter leren kennen en werken aan onderling vertrouwen
 • Je zit in een stressvolle tijd. Je wil er even uit, even weer opladen
 • Je wil met je team er even tussenuit. Een dag(deel) die leuk en leerzaam is
 • Je wil in een andere context ervaren om als zelfsturend team aan de gang te gaan
 • Versterken van onderling vertrouwen
 • Verbeteren van onderlinge communicatie
 • Betere Samenwerking. Ook in stressvolle omstandigheden
 • Verhogen van teamspirit
 • Ontwikkelen van een teamgeest in feedback geven, elkaar aanmoedigen en fouten durven maken
 • Hernieuwde energie en werkplezier
 • Teamleden leren elkaar beter kennen
 • Een heerlijke dag met elkaar even weg van het werk

Vervolgstappen:

 1. Heb je interesse in teambuilding, neem dan via onderstaand formulier contact op. We hebben dan telefonisch contact
 2. Je vertelt wat je behoefte is. Welke teambuilding je aanspreekt. Wanneer? En hoeveel mensen gaan deelnemen?
 3. Heb je niet echt een voorkeur voor een bepaalde teambuilding? Maar weet je wel waarom je teambuilding wil? Of wat een teambuilding jou moet opleveren? Dan kan ik je hierbij helpen welke teambuilding het beste bij je vraag past.
 4. Wil je teambuilding, omdat te werken aan stevige teamthema’s? Dan is het goed dat ik  van te voren nog een keer langs kom bij jou op het werk. Zodat we uitgebreider ingaan op de thematiek. Wellicht kan ik al even kennismaken met de team(s).
 5. Hierna krijg je een offerte van mij.
 6. Zodra je hiermee akkoord gaat, starten de voorbereidingen.

Neem contact op:

Of:

Vul hieronder je contact gegevens in.