Teambuilding
Teamtraining

Teambuilding versterkt het teamspirit. Bovendien geef je de motivatie van de teamleden weer een extra boost. Uit ervaring blijkt dat teams die op deze wijze elkaar beter leren kennen, beter samenwerken vanuit vertrouwen en met meer werkplezier.

Teambuilding, teamtraining

Wanneer is teambuilding/teamtraining relevant voor je?

Wanneer is teambuilding/training iets voor jouw team(s):

 • Voor teams die net starten of een grote teamwisseling hebben gehad.
 • Er zit sleur in het team, je bent elkaar wat kwijtgeraakt.
 • Je zit in een stressvolle tijd. Waarbij het vooral ieder voor zich is.
 • Je team heeft behoefte aan een energieboost.
 • Je hebt een team met een grote diversiteit van karakters en kwaliteiten.
 • Je wil met je team er even tussenuit. Een dag(deel) die leuk en leerzaam is.
 • Teams die de stap willen maken naar zelfsturende of samensturende teams.

Waarom teambuilding / teamtraining?

 

 • Versterken van zelfvertrouwen bij teamleden.
 • Ontwikkelen van onderling vertrouwen.
 • Verbeteren van onderlinge communicatie.
 • Samenwerken verbeteren. Ook in stressvolle omstandigheden.
 • Verhogen van teamspirit
 • Ontwikkelen van een teamgeest in feedback geven, elkaar aanmoedigen en fouten durven maken.
 • Opladen van je team,

Wat levert teambuilding /teamtraining je op?

 • Het team gaat anders met elkaar om. Meer energie en werkplezier.
 • Samenwerken, communiceren en feedback geven verbetert.
 • Teamleden hebben zichzelf en anderen beter leren kennen.
 • Gegroeid zelfvertrouwen. Meer onderling vertrouwen.
 • Het team straalt meer energie uit. Wat een positieve invloed heeft op hun omgeving.
 • Het team neemt de leerervaringen van deze teambuilding terug naar het werk.
 • Een heerlijke dag met elkaar.

Dit kan je verwachten:

Gericht op de onderstromen

 • Aandacht voor zowel (zelf)vertrouwen, moed als kwetsbaarheid
 • Bronnen van stress- en gewoontegedrag
 • Speels ervaren wat er onder water speelt

Respectvolle aandacht

 • Veilige en open sfeer
 • Respectvol betrokkenheid
 • Iedereen kan meedoen

Ervaringsgerichte teambuilding

 • Werken met concrete praktijkvoorbeelden
 • Ervaringsgerichte teambuilding opdrachten
 • Krachtige ervaringen die je niet snel vergeet

Professioneel

 • Plezier en toepasbaarheid staan centraal
 • > 10 jaar ervaring
 • Geschoold in faciliteren in deze vormen van teambuilding

Wil je graag meer weten over teambuilding / teamtraining ?

Teambuilding /teamtraining: waaruit kun je kiezen?

Teamtraining

Wil je dat deze dag vooral de focus ligt op het stevig neerzetten van je team. Of wil je dat je met je team een volgende stap maakt in teamperformance. Deze teambuilding is in-house en duurt een halve dag. Stap voor stap worden wordt een fundament gemaakt voor een high performance team. Gewerkt wordt aan onderling vertrouwen, communiceren en samenwerken, besluiten nemen, commitment opbouwen, feedback geven en resultaten boeken.

Was je van al plan om met je team ‘de hei’ op te gaan. Omdat je samen de  richting voor de toekomst wil bepalen, dan past deze vorm van teambuilding daar heel goed bij. Ook wanneer je net gestart bent als team.

Outdoor teambuilding

Met je team krijg je in een dagdeel een aantal leuke outdoor opdrachten. Hierin wordt op een leuke manier duidelijk hoe teamleden met elkaar samenwerken en communiceren. Ook worden kwaliteiten en valkuilen van het team zichtbaar. Op een leuke manier ga je aan de gang met verbetering van teamsamenwerking. Wat je later in de dagelijkse praktijk kunt toepassen.

Kortom outdoor teambuilding gaat over samenwerking, leiderschap, feedback geven, aanmoedigen en communiceren. Teamleden leren zichzelf en de anderen beter kennen.

Wanner je met je team de hei op gaat om richting aan de toekomst te geven, kijk dan naar onze heisessies. Een halve dag outdoor  teambuilding past hier prima in. Daarna ga je  een halve dag bezig met de visie, missie en doelen van je team.

Spiral Dynamics workshop

Van tevoren vult iedereen een online vragenlijst in. Tijdens deze workshop leer je eerst, via een multi-mediale ervaring, hoe Spiral Dynamics als waarden- en cultuursysteem werkt. En hoe je dat kunt toepassen voor jezelf en je team.

Daarna ga je samen aan de slag met de resultaten van de ingevulde vragenlijsten. Bijvoorbeeld wat zijn jouw waarden / drijfveren. En hoe veranderen die wanneer je onder stress komt te staan.

Als team ga je met elkaar in gesprek. Voor velen zijn dit ‘Aha’ gesprekken. “Nu snap ik waarom het zo lastig is om met je samen te werken.” Samen ontdek je, hoe dat oplost. Je gaat elkaar beter begrijpen. Anders met elkaar communiceren.  En daardoor beter samenwerken.

Tenslotte ga je een aantal leuke en interactieve opstellingen doen. Aan de hand  van praktijkcases op je werk. Hiermee wordt duidelijk hoe de dynamiek van waarden / drijfveren positieve en negatieve impact heeft op bijvoorbeeld bepaalde overleggen, projecten of samenwerkingsverbanden.

Opstellingen en theater workshop

Theater en opstellingen zijn zeer inspirerende ervaringsgerichte teambuildingsvormen. Ten eerste omdat het vooral erg leuk is.  En iedereen kan meedoen. Toch zullen sommigen het (te) spannend vinden. Maar omdat er zeer laagdrempelig wordt gestart,  doet iedereen mee. Want het plezier staat voorop.

Bovendien is deze vorm van teambuilding heel leerzaam. Enerzijds omdat je echt werkt met thema’s waar je als team tegen aanloopt. Zelfs de hele pittige. Anderzijds omdat je bijvoorbeeld met opstellingen als team inzicht krijgt wat de echte oorzaak van teamthema’s zijn.

Tenslotte ga je samen ook zo improviseren en experimenteren. Oftewel je hebt als team prachtige alternatieven gebouwd op gebied van samenwerken en communiceren tijdens deze teambuilding.

Dus na afloopt ga je met een bak aan leerzame en bruikbare ervaringen terug naar je werk.

Teambuilding op het water

Met zijn allen een dag teambuilden op een zeilboot. Omdat heb je een team nodig hebt om een zeilschip te laten zeilen. Kun je nog niet zeilen? Dat is alleen maar prima, want er is een ervaren instructeur aan boord die je dat kan leren.

Ten tweede vormt zeilen een prachtige metafoor voor het bereiken van je missie. Een zeilboot heeft een bestemming. Stromingen en wind vormen zowel kansen als bedreigingen. Samen bepaal je een strategie. Er zijn verschillende rollen op een boot. Communiceren, afstemmen, elkaar feedback geven en stimuleren zijn dus allemaal nodig. Ondertussen is het heerlijk genieten op het water. En vier je samen als de eindbestemming is bereikt.

Ten slotte is er op de boot voldoende tijd voor goede gesprekken. Zo leer je elkaar beter kennen. En bouw je verder aan onderling vertrouwen.

‘Back to nature’ teambuilding

Wil je met je team echt de tijd nemen voor elkaar en voor het team. Overweeg dan eens een team nature retreat. Dit is een meerdaags programma in de natuur. Ik maak daarbij gebruik van prachtige natuurplekken Spanje, Slovenië, Marokko en Zuid-Afrika, Zweden. Maar ook in Nederland, bijvoorbeeld op de Wadden(zee)  is mogelijk.

Om je een indruk te geven van deze natuurplekken, kijk eens op IVAL nature retreats. Hier zijn de nature retreats beschreven, die bedoeld zijn voor individuele trajecten.

Deze locaties zijn ook uitermate geschikt om 3-7 dagen je even helemaal terug te trekken. Samen het U-proces te doorlopen als voorbereiding van een transformatietraject.

Ook  meerdaagse strategiedagen met teambuilding. is prachtig te doen op een back-to-nature locatie. Te meer omdat met je team tegelijk een individueel ontwikkeltraject doorloopt op gebied van dienend authentiek leiderschap.

SONY DIGITAL CAMERA

Johan  de Kleine
Teamtrainer
Facilitator teambuilding

Praktische informatie:

 1. Heb je interesse in teambuilding, neem dan via onderstaand formulier contact op. We hebben dan telefonisch contact
 2. Je vertelt wat je behoefte is. Welke teambuilding je aanspreekt. Wanneer? En hoeveel mensen gaan deelnemen?
 3. Heb je niet echt een voorkeur voor een bepaalde teambuilding? Maar weet je wel waarom je teambuilding wil? Of wat een teambuilding jou moet opleveren? Dan kan ik je hierbij helpen welke teambuilding het beste bij je vraag past.
 4. Wil je teambuilding, omdat te werken aan stevige teamthema’s? Dan is het goed dat ik  van te voren nog een keer langs kom bij jou op het werk. Zodat we uitgebreider ingaan op de thematiek. Wellicht kan ik al even kennismaken met de team(s).
 5. Hierna krijg je een offerte van mij.
 6. Zodra je hiermee akkoord gaat, starten de voorbereidingen.
Contactformulier:
Vul hieronder je contact gegevens in. Je mag ook bellen naar 0615071562 of een whatsapp bericht versturen