Teamcoaching

Als je benoemt wat er onder tafel speelt,
kun je boven tafel zakendoen

Eddy Claesen

Teamcoaching helpt je zowel bij vraagstukken binnen één team als bij issues tussen teams.

Onderling vertrouwen en veiligheid

Je wil dat iedereen zich vrij en veilig voelt om zich uit te spreken. Er is onderling vertrouwen en openheid.  Als iemand zich (onbedoeld) persoonlijk aangevallen voelt, dan wordt dat veilig en met respect besproken worden binnen het team.

Communiceren en samenwerken

Je wil de kwaliteit van communicatie en samenwerking verbeteren in het team. Opbouwend blijven communiceren vanuit samenwerking. Vooral wanneer de tegengestelde belangen en dus spanningen en emoties groot zijn.

Leiderschapsteam en individueel leiderschap

Je wil een echt leiderschapsteam, waarbij ieder teamlid zich voor 100% committeert aan dit team. Gezamenlijk commitment tonen over de teamdoelen van dit leiderschapsteam. En dit vertalen naar je leiderschap binnen je eigen werkveld, afdeling of team.

Feedback geven: waarderen, aanspreken en verbeteren

Je wil als team continu verbeteren. Jezelf scherp houden. Leren van fouten om beter te worden. Ontdekken welk potentieel in je team nog beter benut kan worden. Gezonde balans vinden tussen rusten, waarderen en vieren <-> presteren, leren en verbeteren

Great things in organisations
are never done by one person;
they’re done by a team of people

Steve Jobs

Eerdere klantvragen bij teamcoaching:

Wat kun je verwachten bij teamcoaching?

Teampotentieel, focus, cohesie en teamspirit

Teams hebben veel meer in zich, dan ze meestal laten zien. Met teamcoaching leer je dit onbenut teampotentieel te verzilveren. Ook zijn er zaken, waarmee je beter mee kan stoppen, omdat het nauwelijks nog bijdraagt. Omdat het best lastig is dit onder ogen te zien, helpt teamcoaching je dit op te lossen. Er ontstaat meer tijd en energie voor je teamdoelen. Vooral wanneer je als team blijft handelen vanuit de 'the why', kernwaarden en leidende principes. Dit zorgt voor focus, cohesie en teamspirit.

Teamplan en praktisch communiceren

Je maakt een teamplan, waarin visie, rollen, overlegvormen etc. zijn vastgelegd. Ook afspraken over veiligheid en onderling vertrouwen staan hierin. Dit plan evalueer je regelmatig samen met elkaar. Als team wordt je gecoacht om je vaardigheden aan te scherpen in communiceren, vergaderen, samenwerken, besluiten nemen en feedback geven. Eventueel leer je gebruik te maken van de '2 piramides van Lencioni', Spiral Dynamics en/of MBTI teamprofielen.

Anders leren omgaan met onderstromen

Samen verken je de onderstromen in en om je team. Inclusief onderstromen bij de teamleden zelf. Beseffen waar je tegen voor wegloopt, wat je uitput of waar je tegen vecht. Je leert hoe je hiermee stopt, zodat je ruimte maakt voor onderstromen die je team ondersteunen en een versnelling geven. Waardoor je team in de 'flow' komt. Met meer rust, onderling vertrouwen, commitment en teamfocus verbeter je de teamprestaties en werkplezier.

 

Of je nu lid bent van een sportteam, op het werk bent of met je familie bent, als je elkaar niet kunt vertrouwen
ontstaan er problemen

Stephen M. R. Covey
Zeilen als metafoor voor teamcoaching

Johan de Kleine

teamcoach

SONY DIGITAL CAMERA

Hoe hebben klanten teamcoaching ervaren?

Heb je behoefte aan teamcoaching?

  1. Neem dan contact op.
  2. Ons eerste gesprek is telefonisch. Hierin licht je je vraag toe. Wat is de situatie? Wat is er aan de hand? Wat is je behoefte? Wat wil je nog meer weten?
  3. Heb je behoefte aan een speciale teambuilding of teamtrainingsessie, kijk dan ook hier.
  4. Mogelijk spreken we af bij jou op kantoor, waar we uitgebreider met elkaar kennismaken. En wellicht ook met het team.
  5. Als er een goede klik is, dan komen we tot een opdrachtomschrijving inclusief bijbehorende financiële afspraken.
  6. Tot slot stellen we een contract op.