Teamcoaching:
Effectiever samenwerken en optimale teamperformance

Een team is te vergelijken met een levend organisme. Net als de mens heeft een team zintuigen, hersenen , een hart, organen en ledematen.

Als hoofd, hart en handen niet op elkaar zijn afgestemd ontstaan er problemen. Processen vertragen, besluitvorming vertraagt en de prestaties gaan achteruit.

teamconflicten oververhitting verdeel en heers, denk aan teamcoachingEigenlijk kun je zeggen dat het team ziek is, het raakt oververhit. Het team heeft koorts, ofwel er wordt te veel geld alleen maar verbrand zonder dat het iets oplevert. Vaak zijn dergelijke problemen besmettelijk en wordt de rest van de organisatie ook aangestoken. Zij ondervinden hinder van het slechte functioneren van jouw team.

Hoe staat het met de temperatuur van jouw team(s)? Hoe groot is de besmetting? Denk dan eens aan teamcoaching. Een coach die geen pleisters plakt, maar het team begeleidt naar een gezondere balans van hoofd, hart en handen.

Teamcoaching: Optimaal presteren door elkaar te versterken

De onderstroom, die niemand ziet, bepaalt de richting op elk gebied (Stef Bos)
Veel teamproblemen worden veroorzaakt doordat er onzichtbare stromingen van diverse kanten trekken aan de basis van je team. Je team bestaat uit personen, individuen, en iedere persoon brengt zijn eigen bagage mee.

Deze bagage, in de vorm van persoonlijke drijfveren en ambities, achtergrond en individuele talenten, noemen we ook wel de onderstromen.

teamcoaching: dialooggesprek voerenAls teamcoach observeer, signaleer en benoem ik wat er tijdens het werk binnen het team gebeurt. Teamcoaching laat jullie zien en ervaren welke onderstromen en patronen er binnen het team spelen en hoe deze van invloed zijn op jullie individuele en gezamenlijke prestaties.
Daarbij is teamcoaching geen doktersrecept om jullie prestaties als team te verbeteren. Teamcoaching geeft de aanzet en het is aan jullie om de situatie zo om te buigen naar buitengewone teamperformance.

Wat levert teamcoaching jullie op?

  • De effectiviteit van het team gaat enorm omhoog. Besluiten worden sneller genomen en de teamleden spreken elkaar sneller aan, waardoor minder zaken onnodig blijven liggen. De erkenning en waardering van individuele teambijdragen gaan omhoog.

  • Er zijn minder destructieve conflicten – ze veranderen in constructieve confrontaties. De kans op ziekteverzuim, kwaliteitsverlies of verborgen stakingen neemt af. De werksfeer verbetert en de betrokkenheid van de teamleden neemt toe.

  • De kwaliteit van informatie uitwisseling tussen jou, het team en de rest van de organisatie is verbeterd. Zaken blijven minder onbesproken of binnenskamers, waardoor ieder zijn of haar functie beter gaat vervullen.

  • Je gaat meer op hoofdlijnen leidinggeven, terwijl de prestaties op een hoog niveau komen en blijven.

teamcoaching - samenwerken vanuit diversiteit


Meer informatie
Vul dit formulier in, dan nemen we snel contact met je op. Wil je liever bellen: 0615071562