Teamtraining/teambuilding: Voor een vliegende (door)startTeamtraining

Het werken in een team kan bijzonder effectief, krachtig en stimulerend zijn. Het rendement van een team ligt hoger dan het rendement van individuele werknemers bij elkaar opgeteld, doordat je door samen te werken meer bereikt. Toch valt het niet mee om dit rendement te behalen en te behouden.

Gun jouw team een optimale (door)start en werk aan teambuilding met een objectieve, professionele teamtrainer/coach.

Wanneer teamtraining/teambuilding?

  • Je hebt net een nieuw team geformeerd en wilt hiermee een vliegende start maken.
  • Je hebt een onder de maat functionerend team met veel historie.
  • Je hebt een team met een grote diversiteit van karakters en/of functies. Tegengestelde belangen en onderhuidse spanningen leiden tot te lage teamperformance.
  • De context van je organisatie is veranderd,waardoor de huidige organisatie- en teamcultuur niet meer van deze tijd is.

 

Van verlies naar winst

Een team dat net is opgestart of nog steeds niet functioneert heeft te kampen met de nodige “strijd” binnen en buiten dit team. Deze strijd kost veel energie. Energie die je niet inzet om de teamtaak op effectieve wijze te vervullen.

Samenwerken vanuit diversiteit

Kleurendiversiteit tussen teams
Samenwerken vanuit diversiteit, die zorgt voor een gefocust en veerkrachtig team dat alle mogelijkheden in huis heeft om sneller en beter resultaat te boeken!


Intrinsiek gedreven doelgerichtheid

In de teamtraining gaan jullie naar de bron van wie jullie als team en als individu zijn. Zo ontstaat er meer openheid, meer begrip en meer vertrouwen, waardoor jullie elkaar kunnen gaan aanvullen en versterken.

3 lagen: concreet, talenten en systemisch

Mijn aanpak voor de teamtraining kenmerkt zich doordat ik met jullie op drie verschillende lagen aan de slag ga. Ik werk met:

 

  1. de concrete, zichtbare laag – zoals doelen, gedrag, taakverdeling;
  2. de onzichtbare, onbewuste onderstromen van het team, weerstanden, drijfveren, teamwaarden, potentiële talenten;
  3. de systemische lagen van het grotere geheel. Welke invloed hebben krachten uit de organisatiecontext, de maatschappij, privéomstandigheden en uit de teamhistorie op de teamcohesie en teamperformance?

BO7


Er ontstaat een intrinsieke motivatie om de ander in het team optimaal te laten presteren en een gemeenschappelijke motivatie om het team als geheel optimaal te laten presteren.

Wat levert teamtraining/teambuilding op?

  • Na afloop van de teamtraining merk je meteen dat er iets is veranderd in het team. Mensen gaan anders met elkaar om, hebben meer plezier, en er is meer onderling vertrouwen.

  • De teamleden doen waar zij goed in zijn en merken dat dit wordt gewaardeerd, zowel binnen als buiten het team.

  • Het gemak en plezier waarmee jullie team nu samenwerkt, straalt ook uit naar de rest van het bedrijf en naar klanten en potentiële klanten. Dit versterkt de loyaliteit van bestaande klanten en medewerkers en verbetert het imago voor nieuwe klanten en/of medewerkers

Meer informatie
Vul dit formulier in, dan nemen we snel contact met je op. Wil je liever bellen: 0615071562