Workshop: Ondernemerschap gebaseerd op de leefprincipes in de Zuid-Afrikaanse wildernis

Authentiek Leiderschap, Zelfsturende teams en de bedoeling van jouw organisatie. Ondernemerschap gebaseerd op de leefprincipes van dieren in de Zuid-Afrikaanse wildernis.

Authentiek Leiderschap, Zelfsturende teams en de bedoeling van jouw organisatie.

Ondernemerschap gebaseerd op de leefprincipes van dieren in de Zuid-Afrikaanse wildernis.

‘Wat heeft de natuur u te bieden als het gaat om leiderschap voor uw organisatie of uw persoonlijk leiderschap’.

Wij krijgen een beeld van wat we kunnen leren van de natuur en hoe we dat kunnen vertalen naar onze manier van leven en werken.

Er wordt veel gevraagd van ons, van u. Een turbulente wereld met veel onzekerheden en volop in verandering. De roep om nieuw en vooral ander leiderschap met meer aandacht voor de menselijke maat, duurzaamheid en sociaal maatschappelijk bewustzijn wordt steeds duidelijker. Wat is ons kompas bij het geven van leiding aan onszelf en aan anderen? Door welke principes en overtuigingen laten we ons leiden? Welke prioriteiten stellen we?

Deze avond staan we stil bij de manier waarop we invulling geven aan ons leiderschap, zowel professioneel als privé. We wisselen van gedachten en laten ons inspireren door een speciale gast, Ian Read.

Door zijn jarenlange ervaringen in de wildernis weet Ian als geen ander verbindingen te leggen tussen de vragen die ieder zich stelt en de antwoorden die de natuur daarop geeft. De leadership trail is de rode draad. Samen met een ervaren facilitator maakt hij met u een vertaalslag naar de uitdagingen van de 21e eeuw

De afgelopen jaren is er veel ervaring opgedaan en zijn er verschillende groepen naar de Drakensbergen in Zuid Afrika  geweest. Voor alle trailgangers een onvergetelijke ervaring vol intensiteit, inzicht en inspiratie.
We delen de ervaringen graag met u.

 

Programma opzet 26 januari 2016:

16.30 uur – inloop gasten
17.00 uur – start officieel programma
17.20 uur – Ian Read en Johan de Klein aan het woord. Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.
18.15 uur – Afsluitend buffet met de mogelijkheid om te netwerken.
20.00 uur – Einde programma.

Aanmelden:

Aanmelden is noodzakelijk en kan door het sturen van een email naar leadingtransformations@gmail.com

Over Ian Read:

Ian is een bijzonder inspirerende natuurgids uit Zuid-Afrika. Hij trekt met kleine groepen de wildernis in. Vooral dankzij hem herontdekt iedere deelnemer zijn eigen diepe verbinding met de natuur. Op deze bijeenkomst neemt hij ons mee naar het hart van de wildernis om zo de kracht van deze natuur te ervaren. Vanuit zijn authentieke persoonlijkheid en zijn langdurige ervaringen met de natuur laat hij ons zien hoe de natuur leeft en werkt. En hoe wij dat hier in Nederland kunnen gebruiken en concreet toepassen in organisaties en samenleving.

 

Over Johan de Kleine:

Johan de Kleine, oprichter van het Leading Transformations, verzorgt samen met Ian Read leiderschapsprogramma’s in Zuid-Afrika. Hierin coacht hij volwassenen en jongeren om deze programma’s te integreren in Nederland. Naast dit prachtige werk is hij adviseur, procesbegeleider, trainer en coach o.g.v. cultuurverandering, organisatiestrategie, teambuilding en organisatiecoaching. Momenteel begeleidt hij vooral organisatietransities  waarbij zelf-sturende teams, authentiek leiderschap en missies met bezieling, centraal staan.

In al zijn werk werkt hij vanuit Theorie U, systemische dynamieken (opstellingenwerk), spiral dynamics (waardengedreven), high performance teams, ecologische duurzaamheidsprincipes van de natuur.

 

Ervaringen:

Tijdens de bijeenkomst zal een van de deelnemers aan de trail zijn ervaringen delen. Wat is er gebeurt, hoe heeft het zijn kijk op leiderschap verandert en wat is het effect daarvan op de organisatie waar hij werkt.

Literatuur: