De directie van een divisie van een grote international, komt langs met de vraag: “Wij zijn onderdeel van een groot concern en willen onze productlijn innoveren. Alleen het moederbedrijf is nogal gericht op shareholders value. Daarom lukt het ons niet om te innoveren. Hoe krijgen we dat wel voor elkaar?”

Voor dit vraagstuk is gekozen voor psychodrama. De directie helpt mee om dit te ensceneren. Ten eerste wordt de moederorganisatie in een stoel op een tafel gezet. Die kijkt van bovenaf neer op de directie. Daarna gaat iemand in de rol van finance control achter de stoel staan van de divisiedirectie. Als het ware kijkt die steeds over de schouders mee in de diverie. Toen is iemand in de rol van innovatie in de ruimte geplaatst. Ook de klanten zowel die wel als geen interesse in de innovatie had krijgen een plek in deze opstelling.

Vanaf dat moment begint de scene te spelen. Er wordt van alles geprobeerd. En vaak is finance control van het moederbedrijf, die daar een stokje voor steekt. Ook protesteert een van de bestaande klanten bij het moederbedrijf, omdat die bang is dat de innovatie te koste gaat van de leverbetrouwbaarheid van de bestaande producten.

Uiteindelijk wordt een oplossing gevonden. En oplossing die daarna ook met succes in werkelijkheid is toegepast binnen deze divisie zelf.