Wanneer we een pantser opbouwen en ons erachter verschuilen om onze kwetsbaarheid te verhullen,
zodat we niet geraakt kunnen worden door pijn en angst, worden we ook ongevoelig voor vreugde, liefde, geluk en levendigheid. (A.H.Almaas)

Wie heeft heel veel invloed op jou?

“Welke personen hebben de meeste invloed op jou?” Jouw leidinggevende, collega’s, aandeelhouders, de media, jouw partner of kinderen, ouders? Maak eens een top 3 van mensen die jouw leven en of werk het meest beinvloeden?.

Door wie laat jij je van binnen leiden?

“Welke delen in jou hebben de leiding over wat je doet en denkt?” Deze vraag is lastiger te beantwoorden. Want in jouzelf word je geleid door verschillende en vaak tegenstrijdige delen/stemmen, ook wel subpersonen genoemd. Als je er op gaat letten zijn sommige subpersonen veel aan het woord en hebben nog meer invloed op hoe je je gedraagd dan de mensen hierboven. Sterker nog vaak zijn de subpersonen in jou die vooral onbewust communiceren met de mensen die veel invloed op jou hebben. Nu kun je de mensen om je heen niet veranderen, maar je kan wel iets doen met de subpersonen in jou zelf. Je kan ervoor zorgen dat ze minder aan het woord komen of je kan zelf andere subpersonen in jouzelf meer aan het stuur zetten. Jij wordt de baas over je subpersonen en daarmee ook veel meer de baas over je eigen leven en werk. Voice dialogue coaching is dé methode die je hierbij helpt!!

Dominante & onderdrukte subpersonen

Veel mensen hebben bijvoorbeeld een stevige perfectionist, een drammer, een behager en een innerlijke criticus als subpersonen in zichzelf ontwikkeld. Andere subpersonen zijn minder aanwezig en zijn zelfs onderdrukt. Toch heeft elke subpersoon een eigen stem, eigen verlangens of angsten. De kunst is om met deze subpersonen zuiver in contact te komen en te luisteren waarom ze in je leven zijn. Waarom ze zich zo inzetten voor jou. Als dat duidelijk is, dan kan de drammer of de behager zich ontspannen, want ze voelen zich gezien en gehoord. Samen met de subpersonen ga je op zoek naar andere mogelijkheden of andere subpersonen. Zo zal de drammer toestaan dat je een subpersoon ontwikkelt die je rust biedt en alles op zijn tijd doet. De behager, de pleaser, zal het oke vinden dat je veel meer voor jezelf gaat opkomen in plaats van de ander steeds te behagen ten koste van jezelf. Je zult ervaren dat je veel meer in balans gaat komen met jezelf en dat je talenten en gedrag daadwerkelijk laat zien, wat je voorheen voor onmogelijk hebt gehouden

In dialoog met uw innerlijke stemmen

Met Voice Dialogue ga je in dialoog met al jouw subpersonen. Je leert de rijkdom van je eigen innerlijke wereld steeds beter kennen; je ontdekt heel veel onbenut potentieel van jezelf. Je neemt de leiding over al je subpersonen, in plaats van dat zij de leiding over jou nemen.

Van een bescheiden verkoper van je diensten naar een echte inspirerende verkoper van jezelf

Mocht je het bijvoorbeeld lastig vinden om jezelf te verkopen, dan ga je eerst in dialoog met die subpersonen die je belemmeren. Ook ga je andere subpersonen ontdekken. Vaak zijn dit verrassende en prachtige ontmoetingen met delen van jezelf. Je leert deze delen in jezelf aan te spreken en in te zetten op die momenten dat je ze nodig hebt.

Diepgaande inzichten en blijvend resultaat

Voice Dialogue Coaching zijn een avontuurlijke en niet-oordelende sessie die leiden tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten in gedrag. Je krijgt nog veel meer regie op je eigen werk en leven.

Geef een reactie