Johan de Kleine

Authentiek, treffend en realistisch

Mijn grondhouding van werken is authentiek, treffend en realistisch. Ik vind het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk zichzelf kan zijn in zijn of haar leven en werk. Hoe meer je jezelf bent, hoe meer je van waardevolle betekenis bent.

Treffend en snel tot de kern komen is typerend aan mijn stijl van werken. Bij voorkeur laat ik je die kern zelf ervaren. Zodat bij jou de zogenaamde ‘kwartjes vallen‘.

Tot slot, hou ik van realisme. Oplossingen voor jouw vraagstuk(ken) vertalen in een zingevend toekomstperspectief aangevuld met concrete praktische stappen.

Mensen, teams en organisaties

Mijn coaching richt zich op de domeinen: mens, team en organisatie. Deze 3 zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, omdat ze via de onderstromen elkaar  enorm beïnvloeden. Onderstromen laten zich niet begrenzen. Bijvoorbeeld ontwerpfouten in de organisatie maken dat medewerkers niet goed functioneren. Of een verborgen persoonlijk probleem bij een medewerker kan teams en zelf een hele organisatie verlammen. 

Passie voor onderstromen

Onderstromen boeien mij enorm. Ze bepalen het welzijn en de groei van mensen, teams en organisaties. Toch merk ik er weinig aandacht is voor onderstromen, terwijl daar vooral de kern van een probleem zit.

Aan de ene kant zijn onderstromen complex en ongrijpbaar. Je wil er liever niet naar kijken. Aan de andere kant ben je onbewust van onderstromen in je organisatie, team of jezelf. Je kan het vergelijken met een zwemmen midden in zee. Daar merk je ook welke onderstromen je meenemen.

Organisaties, teams en mensen nemen vaak contact met mij op, wanneer zij met de onderstromen praktisch aan de slag willen, omdat ze ondanks alle inspanningen bepaalde vraagstukken niet opgelost krijgen.

Organisatiecoach, teamcoach of personal coach?

Heb jij een persoonlijke, team- of organisatievraag dat gaat over onderstromen, zingeving, positie, communicatie, samenwerken, cultuur en toekomst? Dan ga ik graag met je hierover in gesprek, omdat ik je hierbij hoogstwaarschijnlijk goed kan helpen.

Opdrachtgevers over Johan de Kleine:

Meer achtergrondinformatie:

Contact opnemen