Johan de Kleine

Passie voor onderstromen

Onderstromen boeien mij enorm. Ze voeden, verbinden, ondersteunen, beschermen en begrenzen ons. Daarmee bepalen ze ons welzijn en onze ontwikkeling. Wat ik mooi vind, is dat onderstromen anders werken, dan je hebt geleerd op de universiteit. Ik coach graag mensen, teams  en organisaties hoe ze beter gebruikmaken van onderstromen. Waardoor ze zich richten op de dingen die er echt tot doen.

Puur, direct en authentiek

Mijn grondhouding van werken is puur, direct en authentiek. Hiermee leg ik een basis, waarop organisaties, teams en mensen met vertrouwen hun vraagstukken veilig en in alle openheid kunnen neerleggen. Met mijn directheid laat ik je snel ervaren waarover het echt gaat. Soms kies ik voor een confronterende vorm en soms voor een vorm omhuld met humor.

Menselijk én zakelijk

Ik breng graag het zakelijke en het menselijke in een gezonde balans. Mijn zakelijkheid is gebaseerd op meer dan 20 jaar management ervaring in het bedrijfsleven en bedrijfskundige scholing. Daarnaast werk ik met de natuurlijke principes van levende systemen, omdat mensen daarin het beste tot hun recht komen. Dit gaat over systemische en menselijke dynamieken. Voor mij is het genieten wanneer het zakelijke en het menselijke elkaar versterken.

Inzicht in krachtenvelden

Als coach neem ik een neutrale positie in. Daarmee krijg ik goed zicht op de krachtenvelden die er spelen. Dit zijn zowel grotere krachten die van buitenaf komen als diepgewortelde krachten uit het verleden. Vanuit die neutrale positie laat ik je zaken zien, die je tot nu toe zelf nog niet hebt kunnen zien.

Ervaringsgerichte coaching

Hoewel ik zelf snel de kern van jouw vraag zie, vind ik het belangrijk dat jij die zelf gaat ervaren. In plaats dat ik het je ga vertellen. Door dit zelf te ervaren, kom je tot duurzame oplossingen. Bovendien helpt deze ervaringsgerichte coaching bij je zelfvertrouwen en leervermogen.

Vertel het me en ik zal het vergeten
Laat het me zien en ik zal het onthouden
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken

(Confucius)

Coachtools

Vanaf 2000 ben ik bezig mijn gereedschapskist (aan) te vullen met coachingstools. Deze zijn gebaseerd op: acceptance & commitment training, psychodrama voor bedrijven, oplossingsgericht werken, systemische dynamieken en organisatieopstellingen, meditatie / mindfulness, voice dialogue en Theorie-U.

IVAL Natuur retraites

Naast dit werk verzorg ik ook IVAL natuur retraites voor particulieren en voor bedrijven. Kijk hiervoor op ival.nl

Opdrachtgevers over Johan de Kleine:

Meer achtergrondinformatie:

Contact opnemen