Johan de Kleine

Passie voor onderstromen

Onderstromen boeien mij enorm. Ze voeden, verbinden, ondersteunen, beschermen en begrenzen ons. Daarmee bepalen ze ons welzijn en onze ontwikkeling. Ik coach graag mensen, teams  en organisaties hoe ze beter gebruikmaken van onderstromen.

Stijl van coachen

Mijn stijl van werken is puur, menselijk én zakelijk. Ik werk met de natuurlijke principes van het leven. Mijn authenticiteit en oprechte nieuwsgierigheid zorgen snel voor vertrouwen. Daarbij voeg ik graag een vleugje humor toe. Als coach neem ik een onafhankelijke positie in. Vanuit die plek krijg ik een totaalbeeld. Het grotere krachtenveld van onderstromen wordt zichtbaar. Tegelijk zoom ik in. Daarmee krijg ik direct inzicht in interne onderstromen.

Intuïtief, oplossingsgericht en regievoering

Mijn natuurlijke intuïtie brengt mij om snel tot de kern. Hiermee ontwerp ik ervaringsgerichte werkvormen, zodat jij je eigen oplossingen ontdekt. Soms draag ik suggesties aan vanuit mijn kennis en ervaring van eerdere opdrachten. Dit zijn slechts suggesties, omdat ik wil dat jij de regie houdt.

Levende systemen zijn net stofzuigers

Onderstromen zitten in onszelf en komen vanuit levende systemen waarin wij dagelijks leven. Levende systemen zijn teams, organisaties, families, samenlevingen etc. Zij vormen zelf ook  weer grotere levende systemen. Deze krachtenvelden gedragen zich als stofzuigers. Voor je het weet, word je erin gezogen. Dat gaat onbewust. Onze eigen denk- en wilskracht hebben hier nauwelijks invloed op. Dit fascineert mij en daagt mij uit: benutten van onbewuste krachtenvelden in en om organisaties, teams en mensen via andere wegen dan we geleerd hebben op de universiteit.

Onderstromen leer je niet op de universiteit

Wat ik mooi vind, is dat onderstromen anders werken, dan je hebt geleerd op de universiteit. Methoden die je leert op de universiteit, werken nauwelijks voor onderstromen. Je hebt een andere aanpak nodig.

Ervaringsgerichte aanpak

Wat wel werkt noem ik kortweg: de ervaringsgerichte aanpak. Deze zit van nature al in ons, we zijn het alleen vergeten te gebruiken. Daarbij maken we meer gebruik van ons lichaam en andere hersengebieden. In plaats van ons cognitieve brein vooral te gebruiken op het werk, zet je je hele brein in en lichaam in. Dat zorgt voor meer energie, verbondenheid en competentie. Als ik merk hoe hierdoor organisaties, teams en mensen meer in beweging en tot leven komen, dan ontroert mij dat.

Coachtools

Al meer dan 10 jaar heb ik mijn gereedschapskist gevuld met ervaringsgerichte tools. Deze zijn gebaseerd op: acceptance & commitment training, psychodrama voor bedrijven, oplossingsgericht werken, systemische dynamieken en organisatieopstellingen, meditatie / mindfulness, voice dialogue en Theorie-U.

Natuur retraites

Naast dit werk als organisatie­coach, leiderschaps­coach en team­coach, verzorg ik ook IVAL natuur retraites voor particulieren. Kijk hiervoor op natuurretraites.nl

Opdrachtgevers over Johan de Kleine:

Meer achtergrondinformatie:

Leading Transformations
t.a.v. Johan de Kleine
Bark 46
9606 RB Kropswolde

0615 0715 62
info@leadingtransformations.com


Contact opnemen

Contact opnemen