Johan de Kleine

Mijn passie is om bij  veranderprocessen te coachen op niveau van organisatie, teams en mensen. Dit doe je altijd in samenhang met elkaar.

In mijn coachaanpak richt ik mij in eerste instantie op de onderstromen. Deze zijn namelijk vaak zo krachtig dat de meeste veranderplannen hierdoor geen kans van slagen hebben. Onderstromen zijn tijdloos en zijn niet logisch. Een probleem van vandaag kan veroorzaakt worden door een situatie van jaren geleden. Een leidinggevende of MT functioneert niet omdat er een probleem zit in de financieringsconstructie van de organisatie.

Daarom neem ik altijd de onderstromen mee, voordat ik oplossingsgericht coach in betekenisvolle veranderingen. Ik ben zowel mensgericht als zakelijk

Mijn grondhouding van werken is betrokken, direct, praktisch en ervaringsgericht.  Uiteindelijk gaat het mij om de opdrachtgever een betekenisvol toekomstperspectief te geven mét concrete werkbare stappen.

Mijn loopbaan

Mijn loopbaan begon nadat ik mijn Ir. Informatica opleiding had afgerond aan de TU Twente. Meerdere jaren heb ik in dit vak gewerkt. Al vrij snel ben ik mij ook gaan scholen in bedrijfskunde, omdat ik erg leergierig ben. Ik ging diverse managementfuncties bekleden, waar ik enorm veel geleerd heb zowel zakelijk als menselijk gezien. Toch bleef ik leergierig naar meer. Ik ontdekte de prachtige wereld van de onderstromen in organisaties en mensen. Daarom besloot ik in 2008 dat het tijd was om als zelfstandig ondernemer verder te gaan op gebied van als organisatiecoaching, teamtraining/-coaching en (leiderschaps)coaching. Tot op de dag van vandaag vind ik dit coachwerk prachtig en inspirerend. Wel met het besef dat dit dankzij alle voorgaande loopbaanstappen is.

Meer achtergrondinformatie:

Bel of stuur een e-mail