Passie voor onderstromen

Mijn passie is de wereld van onderstromen bij mensen, teams en organisaties. Onderstromen zijn niet waar te nemen met een videocamera. Onderstromen horen bij het leven. Het is een onzichtbaar krachtenveld van levensenergie, intelligentie en relaties. Ze scheppen leven en houden het in stand. Teams en organisaties zijn levende systemen, hebben eigen onderstromen en worden beïnvloed door grotere onderstromen, bijvoorbeeld vanuit de historie en de samenleving.  Onderstromen  geven richting, bieden zingeving en roepen emoties en gevoelens op zowel positief als negatief.

Onderstromen bepalen vooral wat wij doen en zeggen

Veel van wat wij doen en zeggen komt voort uit deze onderstromen. Bijvoorbeeld veranderingen slagen vaak niet, omdat de relevante onderstromen niet zijn meegenomen. In onze westerse samenleving is onze rationele mind bijna heilig geworden om problemen op te lossen. In geval van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen klopt dat ook. Alleen de rationele mind werkt niet goed wanneer het gaat over  onderstromen bij mensen, teams en organisaties. Daarvoor moet je andere van je hersenen inzetten.

Stijl van coachen

Mijn stijl van coachen in puur en oer. Je gaat deep-dives nemen in de onderstromen, die je tegenwerken en die je een energieboost geven.  Waarna je dit voor jezelf ook concreet maakt via toegewijd handelen.
Via creatieve ervaringsgerichte coachingsvormen ontdek en oefen je hoe je een betekenisvolle verandering zelf in beweging brengt voor jezelf, je team en je organisatie.

Coachtools

Uit mijn gereedschapskist gebruik ik vaak tools die gebaseerd zijn op: acceptance & commitment therapy, psycho drama, oplossingsgericht werken, systemische dynamieken van organisaties, organisatie & familie opstellingen, meditatie / mindfulness, voice dialogue, teamdynamica, spiral dynamics en theorie-U.

Natuur retraites

Naast dit werk als organisatie­coach, leiderschaps­coach en team­coach, verzorg ik ook IVAL natuur retraites voor particulieren, Kijk hiervoor op natuurretraites.nl

Opdrachtgevers over Johan:

Voordat je er erg in hebt komen er omgekeerde eierdopjes, een organisatie systeemopstelling, op tafel en stelt Johan je de vraag.

Voordat je er erg in hebt komen er omgekeerde eierdopjes, een organisatie systeemopstelling, op tafel en stelt Johan je de vraag. De vraag die altijd te maken heeft met waarom je een klankbord zoekt. Bijvoorbeeld ‘de samenwerking in het team loopt niet lekker’. Johan vraagt altijd door en is daarmee samen met jou op zoek naar de echte reden achter iets of onder iets. Zodat je daarmee aan de slag kunt en verder komt

altijd uitgekeken naar deze coachgesprekken

In coaching gesprekken heb ik Johan ervaren als zeer deskundig vertrouwenspersoon, iemand die erg goed naar je luistert en door de juiste vragen te stellen zelfinzicht krijgt. Daarbij heb ik nooit een oordeel of veroordeling gevoeld, wat me vertrouwen gaf om ook te vertellen over mijn angsten, valkuilen of tekortkomingen. Ik heb altijd uitgekeken naar deze gesprekken, ook al wist ik dat we soms een lastig onderwerp gingen bespreken.

De gezamenlijke strategie vooruit is er weer!

Wij hebben Johan bij herhaling uitgenodigd om het MT te begeleiden. Zijn sterkte ligt in het goed kunnen inschatten van de verschillende persoonlijkheden en elk van hun de ruimte te geven om even het hart te luchten en in de schijnwerper te staan.
Aan het einde van de sessie(s) is gepraat over de onderlinge verhoudingen, zijn de verschillen in aanpak benoemd en staan de neuzen dezelfde kant op.
In de maanden na de sessie is duidelijk de impact te merken die Johan heeft achtergelaten. Het team kent elkaars sterke en zwakke plekken weer en maakt gebruik van elkaars sterktes om moeilijke zaken op te pakken. De gezamenlijke strategie vooruit is er weer!

Werken met Johan geeft altijd inzichten, die de echte reden aangeven wat … zich meestal onder water afspeelt

Ik heb meerdere keren met Johan samengewerkt in organisatievraagstukken, samenwerking in teams , intervisie en reflectie. Een gesprek of werken met Johan geeft altijd inzichten. Inzichten die de echte reden aangeven wat aan de oppervlakte zichtbaar is en zich meestal onder water afspeelt, waarom dit zo is. Wat slechts opgelost of verbeterd kan worden als je weet waarom. Of niet, en dat weet je dan ook. Daarmee creëer je ruimte en voortgang.
Voor mij is Johan naast kundig en gewoon prettig om mee samen te werken.

Hij vertelt wat je moet weten. Dat te accepteren is jouw echte uitdaging

Johan kent de waarde van people management. Heeft een duidelijke visie op zijn doelen en wat hij wil bereiken. Hij zal je niet vertellen wat je graag wilt horen. Hij vertelt wat je moet weten. Dat te accepteren is jouw echte uitdaging

Durft mensen een kritische spiegel voor te houden

Ik heb Johan leren kennen als een fijn mens. Hij is authentiek, doortastend, onderzoekend, beschouwend en durft mensen een kritische spiegel voor te houden. Allemaal ingrediënten die hem tot een goede coach maken.

Johan breekt op zijn geheel eigen wijze zaken open

Johan is in staat om met zijn opstellingen met een groep die energie te mobiliseren waardoor knelpunten als vanzelf naar boven lijken te komen en de oplossing zich vervolgens als vanzelfsprekend aandient.  Het effect van zijn werk is verbluffend, ik heb bij sceptische managers en “hardnosed” specialisten het spreekwoordelijke kwartje zien vallen. Johan breekt op zijn geheel eigen wijze zaken open en laat mensen weer verbinding maken met de essentie en de innerlijke koers. Zijn werk als facilitator van het organisatietheater is een vast element binnen de strategische workshops die we inmiddels met diverse organisaties hebben gedaan. 

Ik kan iedereen aanraden om eens (hernieuwd) kennis te maken met zichzelf, het management team en de organisatie

Ik kan iedereen aanraden om eens (hernieuwd) kennis te maken met zichzelf, het management team en de organisatie door inzet en begeleiding van Johan.

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt om aan te pakken. Jij blijft de eigenaar en de oplosser van de problemen waar je aan werkt, wat naar mijn mening de enige manier is om echte oplossingen te vinden

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen op een manier zodat ze hun organisatie (mensen) en de wereld kunnen dienen

Uitgebreide achtergrond informatie

Mijn loopbaan in vogelvlucht:


Uitgevoerde opdrachten per bedrijfssector:

Relevante opleidingen/workshops:


Overige opleidingen/workshops: